Gå vidare till huvudinnehåll
Vårkyckling med persilja och citron

Vårkyckling med persilja och citron

1 tEnkelt
334,30 kr
4 portioner 67,47 kr per portion
Vårkyckling med persilja och citron

1 stCitron
0,5 stPersilja - färsk
0,5 dlOlivolja
1 stFänkål Färsk
1 mskStrösocker
1 stKyckling Hel
2 dlVatten
0,5 dlBalsamvinäger
2 tskKalvfond Buljong
3 klyftaVitlök Vanlig
500 gVanliga morötter
500 gPalsternacka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötter och palsternackor. Skär dem i långa ganska breda bitar. Dela fänkålen på mitten och ta bort stammen. Skär den i bitar på längden. Lägg grönsakerna på en oljad plåt.

3

Lägg den färska kycklingen med bröstet uppåt och gumpen pekande in mot dig själv. Dela den på mitten genom att genomborra bröstet med en kniv. Lägg kycklingen med skinnet uppåt i mitten på plåten bland grönsakerna.

4

Grovhacka persiljan, tvätta och riv skalet från citronen och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda i en skål tillsammans med olivolja, salt och svartpeppar. Pressa i saften från hälften av citronen. Gnid in kyckling och grönsaker med blandningen. Ringla lite extra olivolja över grönsakerna. Sätt in plåten i ugnen i ca 45 min. Blanda runt grönsakerna efter halva tiden.

5

Balsamicosky: Koka ihop balsamvinäger, vatten, kalvfond och strösocker i en kastrull på låg värme tills ¾ dl återstår.

6

Strö lite flingsalt och ringla lite sky över kyckling och grönsaker vid servering.