Gå vidare till huvudinnehåll
Festlig fiskgryta med kokt potatis
Hemmakock

Festlig fiskgryta med kokt potatis

20 minEnkelt
376,05 kr
4 portioner 61,23 kr per portion
Familjekassen v8

Till servering
1 stRöd Paprika
1 stDill - färsk
800 gPotatis Fast
0,5 stZucchini
Fiskgryta
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
50 gSmör
0,5 dlVispgrädde
0,5 stPurjolök
400 gHela Tomater Konserverade
2 dlMatlagningsvin Vitt
400 gKoljafile
1 tskSalt
250 gRäkor Skalade
50 gRotselleri
2 stVanliga morötter
Instruktioner
1

Sätt igång potatiskoket.

2

Fiskgryta: Skala och riv morötter och rotselleri grovt. Skölj och strimla purjolöken.

3

Koka upp en kastrull med 1 deciliter vatten och en matsked smör och lägg i grönsakerna. Låt koka i 2 minuter.

4

Häll de konserverade tomaterna och grädde i en stor kastrull.

5

Skär fiskfiléerna i 2 centimeter tjocka skivor och lägg dem bland tomaterna och grädden. Krydda med salt och peppar.

6

Tillsätt de kokta grönsakerna, vinet och resten av smöret.

7

Låt sjuda på mycket svag värme i cirka 5 minuter. Rör inte om för mycket.

8

Lägg till sist i räkorna och låt alltsammans bli genomvarmt utan att koka.

9

Skölj, kärna ur och hacka paprikan och skär zucchinin i halvmånar. Blanda med lite olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.

Strö finhackad dill över grytan och servera med den kokta potatisen. Servera paprikan vid sidan om, eller strö över grytan innan servering.