Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Strösocker | |
3 dl | Vispgrädde | |
4 st | Ägg | |
90 g | Polkagrisar | |
1 msk | Vaniljsocker |
Krossa polkagrisarna. Dela äggen och vispa äggulor och socker.
Blanda ner polkagriskrosset i sockersmeten.
Vispa grädden i en annan bunke. När det blir spår i grädden är den klar. Häll grädden i äggblandningen.
Häll i glassmaskinen och kör den tills glassen är klar. I min maskin är den klar då smeten fortfarande är något lös. Häll upp i bunke och ställ i frysen i någon timme.
Ps. Har du ingen maskin så häller du i en bunke, ställer i frysen. Ta ut den varje halvtimma och rör runt lite. Det går bra det också.
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Polkagrisar 375g Svenskt Godis