Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
250 g | Färska champinjoner | |
100 g | Syltlök, (15 st) | |
4 msk | Vetemjöl | |
5 g | Oxbuljong, (4 dl färdig buljong) | |
1 st | Färsk timjan | |
2 st | Morötter | |
75 cl | Rött vin | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Salt | |
1 kg | Högrev | |
2 msk | Smör | |
200 g | Bacon Tärnat | |
1 krm | Svartpeppar |
Hacka den gula löken i mindre bitar.
Putsa köttet och skär det i tärningar om 2 x 2 cm. Bryn köttet och löken i smör i en stekpanna.
Lägg över kött och sky i en stekgryta. Strö över vetemjölet och rör om ordentligt.
Häll i pressad vitlök, tomatpuré, ett par kvistar färsk timjan, salt och svartpeppar. Fortsätt med buljongen och vinet.
Koka upp och låt sedan sjuda i drygt en timme.
Skär morötterna i centimeter-tjocka och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål
Dela eventuellt champinjonerna. Stek dem sedan hastigt med persilja i smör. Lägg över i en skål
Skala steklöken och stek hastigt i smör. Lägg över i en skål.
Tärna sidfläsket och stek i en stekpanna.
När det är 15 minuter kvar av tillagningen av köttgrytan, lägg i morötter och steklök
När det är 5 minuter kvar läggs champinjoner och sidfläsk i.
Garnera med färsk timjan och servera med gott bröd och kokt mjölig potatis, stekt potatis eller ris.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria