Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,25 st | Rosmarin - färsk | |
1 st | Gul lök | |
300 g | Fläskfärs | |
400 g | Passerade Tomater | |
100 g | Kycklinglever | |
100 g | Parmesanost | |
300 g | Kalvfärs | |
1 st | Morötter | |
1 st | Rotselleri | |
0,5 st | Muskot Hel | |
3 dl | Rött vin | |
2 klyfta | Vitlök | |
180 g | Rökt Sidfläsk Bit |
Värm upp en stekpanna och fräs pancetta, lever och vitlök. Häll över i en gryta.
Stek löken, fläskfärsen och kalvfärsen, ev. i lite smör om det riskerar att fastna. Rör om då och då och häll över i grytan när allt köttet fått färg.
Riv i morot och selleri. Häll i vinet och tomaterna
Krydda med muskot, rosmarin parmesanost.
Nu ska grytan puttra, gärna upp till tre-fyra timmar. Den här rätten blir minst lika bra dagen efter då den har ”satt sig” ännu mer.
Koka pastan, häll av vattnet och rör ner all pasta i såsen.
Servera med nykokt tagliatelle (gärna färsk) och riven ost (gärna parmigiano reggiano).
Bild:
Mårten Levin