Gå vidare till huvudinnehåll
Frukostbröd
Hemmakock

Frukostbröd

1 t 30 minEnkelt
241,10 kr
1 portion 50,70 kr per portion
Frukostbröd

Pensling
0,5 dlSolroskärnor
1 stÄgg
Brödet
25 gJäst Original Färsk
5 dlMjölk
1 dlGrahamsmjöl
3 dlRågsikt
8 dlVetemjöl
1 mskSirap
0,5 dlSolroskärnor
50 gSmör
250 gCottage cheese Naturell
1,5 tskSalt
0,5 tskBrödkrydda
Instruktioner
1

Finfördela jästen i en bunke.

2

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37 grader celsius.

3

Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.

4

Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solroskärnor.

5

Blanda i rågsikt, grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Det ska bli en ganska lös deg.

6

Arbeta degen minst 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.

7

Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek. Ca 40 minuter.

8

Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar.

9

Låt dem jäsa på plåt under bakduk i ca 30 minuter.

10

Sätt ugnen på 225 grader Celsius.

11

Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solroskärnorna.

12

Grädda på andra falsen nerifrån i ca 10 minuter.