Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pensling | ||
0,5 dl | Solroskärnor | |
1 st | Ägg | |
Brödet | ||
25 g | Jäst Original Färsk | |
5 dl | Mjölk | |
1 dl | Grahamsmjöl | |
3 dl | Rågsikt | |
8 dl | Vetemjöl | |
1 msk | Sirap | |
0,5 dl | Solroskärnor | |
50 g | Smör | |
250 g | Cottage cheese Naturell | |
1,5 tsk | Salt | |
0,5 tsk | Brödkrydda |
Finfördela jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till 37 grader celsius.
Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.
Tillsätt keso, sirap, brödkrydda, salt och solroskärnor.
Blanda i rågsikt, grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Det ska bli en ganska lös deg.
Arbeta degen minst 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek. Ca 40 minuter.
Mjöla bakbord och händer och baka ut till 25 runda bullar.
Låt dem jäsa på plåt under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solroskärnorna.
Grädda på andra falsen nerifrån i ca 10 minuter.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Brödkryddor Malda 16g Santa Maria