Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Tryffelsalt | |
0,25 st | Fransk dragon | |
Vit balsamvinägerdressing | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Olivolja | |
Grillad hel biff | ||
1 dl | Japansk soja | |
800 g | Biff | |
3 dl | Rött vin | |
Grillad citron | ||
2 st | Citron |
Vit balsamvinägerdressing: Skala och riv vitlöken och blanda den med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt.
Grillad hel biff: Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Grilla sedan köttet hårt över medelvarm glöd i 1 minut på varje sida, det vill säga på fyra sidor. Blanda vin och soja i en bunke och lägg i det varma köttet. Låt det vila i marinaden i 1 minut. Ta upp köttet och grilla det igen. Gör om samma procedur ett antal gånger under 30–40 minuter tills innertemperaturen i köttet är 52–54 grader. Låt köttet vila i cirka 10 minuter.
Grillad citron: Dela citronerna och grilla halvorna med snittytan nedåt över kraftig glöd.
Servering: Skär köttet i skivor. Strö över tryffelsalt och pressa den karamelliserade citronen över köttet. Droppa till sist över dressingen och toppa med dragonblad.
Bild:
Erik Olsson
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt