Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Wasabipasta | |
450 g | Laxloin | |
100 g | Laxrom | |
0,5 msk | Honung Flytande | |
1,5 msk | Japansk soja | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 krm | Salt | |
240 g | Crostini | |
1 msk | Risvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
5 dl | Rapsolja | |
2 st | Ägg |
Börja med göra majonnäsen. Separera äggulan från vitan och vispa samman rumstempererade äggulor med wasabi och risvinäger.
Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning till en väldigt tjock majonnäs.
Rör samman soja och honung och rör i blandningen i majonnäsen. Tillsätt ev mer soja om du vill ha mer sälta eller salta. Mal lite peppar över och rör runt.
Lägg upp crostini på ett stort fat och skär gräslök fint. Skär salmalaxen i tunna skivor ca 3 mm och lägg på crostini. Spritsa eller lägg en liten klick majonnäs på laxen och toppa med forellrom och gräslök.
Servera till en god drink eller bubbel av något slag.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria