Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Citrusdipp | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
2,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Fritters | ||
1 st | Fänkål Färsk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Rapsolja | |
2 tsk | Bakpulver | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Dill - färsk | |
50 g | Mandelmjöl, (1 dl) | |
3 st | Zucchini | |
2 st | Ägg | |
Tillbehör | ||
3 dl | Bulgur |
Fritters: Skölj och grovriv zucchinin. Lägg rivet i ett stort durkslag och strö över 1 tsk salt. Låt stå i ca 5-10 min.
Sås: Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda med yoghurt i en skål och tillsätt 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Tillbehör: Koka bulgur efter anvisning på förpackningen.
Fritters: Skölj och finhacka fänkål och dill. Krama ur så mycket vätska det bara går från zucchinin och blanda sedan med fänkål och dill i en bunke. Tillsätt ägg, mandelmjöl (eller vetemjöl), bakpulver salt och peppar och blanda om.
Hetta upp oljan så att det täcker ca ½ cm i pannan. Forma stora bollar av smeten och platta till dem något. Bildas det vätska i zucchiniblandningen under tiden så var noga med att krama ur vätskan samtidigt som du formar bollarna.
Stek dem på medelhög värme ca 2 min på varje sida tills de är fint krispiga och gyllenbruna. Lägg över dem på ett fat med hushållspapper när de är klara för att få bort överflödigt fett.
Servera med citrusdipp och bulgur.
Näringsvärde: Kcal: 687 Fett: 13 g Protein: 28 g Kolhydrater: 99 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria