Gå vidare till huvudinnehåll
Dijon- och honungskyckling på plåt med rostad potatis
Mari Bergman

Dijon- och honungskyckling på plåt med rostad potatis

50 minEnkelt
305,55 kr
4 portioner 29,31 kr per portion
Superenkel middag för hela familjen! Här tillagas kycklingben i ugnen med potatis och grönsaker, och får en härlig sötma av dijonsenapen. Tips! Tina gärna kycklingbenen över natten om du köpt frysta ben. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v44 2017)</a>

Tillbehör
0,5 stHuvudsallat
0,5 stPaprika
1 mskOlivolja
1 mskVinäger
Kyckling
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stFärsk timjan
1,5 mskHonung Flytande
1 mskKycklingfond
1 kgKycklingben Frysta
0,5 dlVatten
4 klyftaVitlök Vanlig
700 gPotatis Fast
3 tskDijonsenap
3 mskOlivolja
0,5 tskSalt
0,75 stFänkål Färsk
1 stGul lök
1 stCitron
0,5 stZucchini
0,5 stBlomkål Färsk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Skölj och klyfta potatisen. Skala och klyfta löken och skala och skiva vitlöken. Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Skölj och skär fänkål och zucchini i mindre bitar. Blanda alltsammans med kycklingen på en ugnsplåt. Rör ihop olja, honung, dijonsenap, vatten, kycklingfond, salt och peppar och tillsätt på plåten. Blanda om ordentligt. Dela citronen på mitten och lägg på plåten. Rosta i ugn i ca 40 min.

3

Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna paprikan. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

4

Ta ut kycklingen ur ugnen och pressa över citronsaften från de rostade citronerna. Var försiktig så att du inte bränner dig. Repa av timjanblad och strö över. Servera kycklingen med sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 420 kcal. 34 g protein, 8 g fett, 50 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson