Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizogryta med rotfrukter
Hemmakock

Chorizogryta med rotfrukter

20 minEnkelt
190,15 kr
4 portioner 24,54 kr per portion
Chorizogryta med rotfrukter

3 stPalsternacka
1 tskPaprikakrydda
2 klyftaVitlök
5 dlVatten
100 gKörsbärstomater
1 stKöttbuljong
1 tskChili
4 mskChilisås Original
1 dlPersilja - färsk
1 stGul lök
2 stMorötter
500 gChorizo
Instruktioner
1
  • Skär korven i knubbiga bitar och ge dem lite stekyta i en panna.
  • Skala skiva rotfrukter och röd chili
  • Skala och hacka löken
  • Hacka persilja
  • Smält smör i en gryta, bryn lök och rotfrukter några minuter utan att de tar färg.Tillsätt vatten, buljongtärning, röd chili, paprikapulver och chilisås. Koka upp och sjud under lock på svag värme tills rotfrukterna är mjuka, cirka 15 min. *Lägg ner korven i grytan och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja och halverade körsbärstomater.

Servering Servera med couscous, bulgur eller råris.

Vill man ha lite fylligare sås kan man blanda i en förpackning krossade tomater.