Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Chilisås Original | |
1 dl | Majonnäs | |
1 st | Purjolök | |
200 g | Riven Ost | |
3 dl | Vispgrädde | |
4,5 dl | Långkornigt Ris | |
500 g | Kassler |
Gör så här: Koka riset enl. förpackningen så att det blir 6 portioner. Förbered resten under tiden. Skär kassler i tärningar och strimla purjolöken. Rör ihop grädde, majonnäs och chilisås i en bunke. Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner). Lägg på purjolöken och kasslertärningarna och rör om. Häll blandningen av grädde, majonnäs och chilisås över. Riv osten och fördela den jämnt ovanpå.
Till hit kan du förbereda om du vill. Ställ i så fall in ugnsformen i kylskåp när det svalnat.
Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt.