Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
5 dl | Köttbuljong | |
1 tsk | Söt sojasås | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
2 msk | Matlagningsgrädde | |
Oxrullader | ||
1 dl | Riven Parmesanost | |
3 msk | Färskost Naturell | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 msk | Bladpersilja - färsk | |
8 st | Lövbiff |
Blanda parmesan med finhackad persilja, dijonsenap och philadelphiaost Bred ut ca 1 msk fyllning på varje lövbiff. Salta och peppra. Rulla ihop lövbiffarna och fäst med tandpetare. Värm en stekpanna och ge biffarna en fin stekyta runt om. Slå på vatten så det täcker ungefär 1/3 av rullarna och brässera (fyll på med mera vatten allteftersom det kokar in) rulladerna i ca 40 min. Ta upp rulladerna ur stekpannan och fyll på med vatten så du får ca 5 dl buljong. Vispa ner grädde (valfri sort), kalvfond och soja. Red med mjölet utblandat i lite vatten. Smaka av med peppar. Lägg tillbaka rulladerna och koka ca 5 min.