Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Kakao | |
4 tsk | Vaniljsocker | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
3 tsk | Bakpulver | |
4 dl | Strösocker | |
3 st | Ägg | |
150 g | Smör | |
2 dl | Vatten |
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Häll ned det smälta smöret och blanda ihop till en smet.
Rör ihop vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en egen skål och vänd ned i socker- och äggblandningen.
Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull och blanda ihop med smeten.
Häll över ca 1/3 av smeten till en ny bunke och blanda ned kakao.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen, sedan chokladsmeten och avsluta med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel och blanda försiktigt smeten i formen, för att skapa marmorering.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, testa med en provsticka så att kakan är helt genomgräddad. Låt vila en stund innan du stjälper upp kakan på ett fat.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla