Gå vidare till huvudinnehåll
Tigerkaka
Malin Andersson

Tigerkaka

1 t 30 minEnkelt
83,90 kr
1 portion 18,58 kr per portion
Klassisk tigerkaka som passar att duka fram precis när som helst! Tigerkaka är en vanlig sockerkaka där ca 1/3 av smeten får god chokladsmak av kakao. Ger ca 12 bitar.

2 mskKakao
4 tskVaniljsocker
4,5 dlVetemjöl
3 tskBakpulver
4 dlStrösocker
3 stÄgg
150 gSmör
2 dlVatten
Instruktioner
1

Smält smöret i en kastrull.

2

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Häll ned det smälta smöret och blanda ihop till en smet.

3

Rör ihop vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en egen skål och vänd ned i socker- och äggblandningen.

4

Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull och blanda ihop med smeten.

5

Häll över ca 1/3 av smeten till en ny bunke och blanda ned kakao.

6

Häll hälften av den ljusa smeten i formen, sedan chokladsmeten och avsluta med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel och blanda försiktigt smeten i formen, för att skapa marmorering.

7

Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, testa med en provsticka så att kakan är helt genomgräddad. Låt vila en stund innan du stjälper upp kakan på ett fat.

Bild:

Kerstin Eriksson