Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
3 msk | Kalvfond Buljong | |
2 st | Lagerblad | |
3 st | Alkoholfri öl | |
100 g | Mörk Blockchoklad | |
2 st | Krossade Tomater | |
2 st | Chipotle | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Lime | |
1 st | Creme Fraiche Naturell | |
1 kg | Högrev | |
1 msk | Spiskummin | |
1 st | Chilifrukter | |
2 st | Kanel Hel | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Anchochili |
Putsa köttet och tärna det i bitar. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta. Finhacka den färska chilin. Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar. Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering). Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta