Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Rökt paprikapulver | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 st | Rödlök | |
2 klyfta | Vitlök | |
3 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
400 g | Blandade bönor | |
1 dl | Rött matlagningsvin | |
400 g | Salsiccia | |
1 st | Bladpersilja - färsk | |
400 g | Linser | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Flingsalt | |
2 st | Morötter | |
100 g | Stjälkselleri |
Fräs rödlök och vitlök i en stor kastrull i olivolja på medelvärme. Skär morötter, blekselleri och salsiccia i bitar, lägg i kastrullen. Salta, peppra och krydda med paprikapulvret. Fräs grönsakerna i 3–4 minuter och tillsätt vinet, låt koka ihop i ett par minuter och lägg sedan i krossade tomater, linser och bönor. Låt puttra ca 10 minuter. Toppa stufaton med persilja och ringla över Novello precis före servering. Bjud gärna ett gott bröd till.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt