Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Squash | |
0,5 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Zucchini | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Gul lök | |
0,5 dl | Majsstärkelse | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
200 g | Halloumi | |
2 st | Ägg | |
350 g | Sötpotatis | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Ströbröd | |
Tillbehör | ||
300 g | Broccoli Fryst | |
200 g | Långkornigt Ris | |
1 st | Squash | |
Tzatziki | ||
1 klyfta | Vitlök | |
3 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
2 krm | Salt | |
1,5 msk | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Morötter |
Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin och lägg i en sil över en bunke. Strö över salt och låt stå.
Tzatziki: Skala och grovriv morötterna. Blanda med yoghurt och pressa i vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Biffar: Ta fram en stor bunke. Skala och riv sötpotatisen och skala och finhacka lök och vitlök. Riv halloumiosten på ett rivjärn. Skölj och finhacka chilipepparn och grovhacka myntabladen. Lägg alltsammans i bunken.
Krama ur all vätska ordentligt från zucchinin och tillsätt den rivna zucchinin till övriga ingredienser. Blanda i ägg, maizena, salt och peppar och blanda om ordentligt.
Tillbehör: Tillred ris enligt anvisningar på paketet.
Biffar: Lägg ströbröd på en tallrik. Forma små biffar med händerna och vänd i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen medan du gör resten av biffarna. Låt sista omgången biffar gräddas i ugnen ca 10 min.
Tillbehör: Stek broccoli med lite vitlök och servera till biffar, tzatziki och ris.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria