Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Salladslök | |
500 g | Lax Kallrökt | |
100 g | Haricot Verts Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Mango Färsk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Vanliga morötter | |
2 st | Avokado | |
2 msk | Sesamfrö | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 krm | Salt | |
Dressing | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Vatten | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Sesamolja | |
1,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Risvinäger | |
2 msk | Lime | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 msk | Färsk ingefära |
Skär laxen i bitar.
Koka haricots verts någon minut, de skall vara lite knapriga. Skölj i kallt vatten.
Skala mangon och skär i bitar. Skala och skär avokadon i bitar. Skala och skär moroten I små bitar. Strimla löken och chilin. Montera salladen snyggt och blanda ihop dressingen.
Dressingen: Lägg finhackad vitlök och riven ingefära i en kopp. Finhacka chilin och tillsätt denna.
Häll i fisksås, honung, limejuice, vinäger, olja, vatten och sesamolja. Tillsätt hackad koriander. Låt stå en stund. Häll på dressingen över salladen. Strö över svarta sesamfrön och servera direkt.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 548,6
Protein (g) 32,0
Fett (g) 35,6
Kolhydrater (g) 23,0
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant