Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Spaghetti | |
2 st | Köttbuljong | |
4 dl | Vispgrädde | |
4 st | Vitlök | |
200 g | Vanliga morötter, (4 st) | |
5 dl | Rött vin | |
2 st | Gul lök | |
5 msk | Tomatpuré | |
2 st | Lagerblad | |
800 g | Passerade Tomater, (8 dl) | |
2 dl | Mellanmjölk | |
1 kg | Kalvfärs | |
250 g | Stjälkselleri, (4 st) |
Häll i en klick riktigt smör i en gryta. Fräs lök och vitlök tills de blivit gyllenbruna, smula i buljongtärningarna och rör runt tills de smält.
Fräs upp kalvfärsen tills den får färg. Häll sedan i morötter, selleri, lagerblad, rödvin, tomatpuré, passerade tomater, vispgrädde och mjölk. Låt sjuda i minst 1 timme.
Koka färskpastan enl anvisning på förpackningen, glöm inte att salta vattnet. Häll över vattnet och blanda pastan med olivolja.
Servera med riven permigiano och en god grönsallad. Blanda salladen med vitvinsvinäger, rapsolja, salt och peppar.