Gå vidare till huvudinnehåll
Fyllda spetspaprikor med köttfärs och svarta bönor
Hemmakock

Fyllda spetspaprikor med köttfärs och svarta bönor

15 minEnkelt
266,20 kr
4 portioner 38,52 kr per portion
Det här receptet är lika gott som tacos, perfekt som fredagsmys men funkar lika bra i lunchlådan. Mina kollegor brukar vara avundsjuka!

380 gSvarta Bönor
1 mskSpiskummin
4 dlRiven Ost
1 mskOlivolja
1 tskSalt
1 klyftaVitlök
3 stSpetspaprika
500 gNötfärs
1 stGul lök
1 mskChilipulver
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader. Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt salt och kryddorna och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka några minuter. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Servera gärna med bröd och smör ?? Njut!

Bild:

Emma