Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
500 g | Grönkål | |
1,25 l | Vatten | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
1 msk | Smör |
Om du använder djupfryst grönkål, smula den i plastpåsen innan den tinat upp. Om du använder färsk grönkål, förväll den ca 20 minuter i saltat vatten och finhacka den sedan.
Skala och finhacka löken. Fräs den i olja och lägg därefter ner grönkålen. Lägg över i en gryta.
Häll på buljongen och vattnet och koka upp. Låt koka i ca 4 minuter. Smaka av, eventuellt kan lite salt behövas om du använder buljong. Skinkspad brukar vara nog salt i sig. Servera soppan het.
Bild:
Gunilla Blixt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla