Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ugnsomelett | ||
1,5 tsk | Salt | |
1,5 krm | Svartpeppar | |
12 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
4,5 dl | Mellanmjölk | |
Stuvning | ||
1 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar | |
5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 tsk | Majsstärkelse | |
400 g | Färska champinjoner | |
2 msk | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader
Omelett: Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, eller till omeletten stelnat i mitten av formen.
Stuvning: Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och strimla löken.
Stek svampen i smör tillsammmans med löken. Krydda med peppar. Tillsätt grädde och smulad buljongtänining och koka sakta i 3-4 min. Red med stärkelse utrört i lite vatten, vid behov. Smaksätt ev med salt och mer peppar. Hacka persiljan grovt och blanda med stuvningen.
Servera omeletten med svampstuvning och ev en sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla