Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Pesto Röd | |
1 dl | Parmesanost | |
1 tsk | Olivolja | |
600 g | Torskfilé | |
2 st | Citron | |
250 g | Sparris Färsk | |
6 dl | Bulgur | |
200 g | Körsbärstomater |
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.
Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.
Receptet kommer från "GI för hela familjen" (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.