Gå vidare till huvudinnehåll
Trattkantarellrisotto
Hemmakock

Trattkantarellrisotto

45 minEnkelt
210,80 kr
4 portioner29,53 kr per portion
Trattkantarellrisotto

1 lVatten
25 gKantareller Torkade
4 dlArborioris
75 gParmesanost
2 tskSalt Fint
33 clMatlagningsvin Vitt
1 stGul lök
1 stSvampbuljong
3 mskOlivolja
Instruktioner
1

Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.

Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.

Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.