Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
0,5 st | Fänkål Färsk | |
1 l | Vatten | |
2 tsk | Örtagårds Krydda | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 st | Vanliga Tomater | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
0,5 g | Saffran | |
200 g | Räkor Skalade | |
1 st | Lagerblad | |
225 g | Musslor i Lake | |
2 st | Fiskbuljong | |
400 g | Torskfilé | |
Aioli | ||
1 st | Ägg | |
2 dl | Matolja | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 klyfta | Vitlök | |
Bruschetta | ||
50 g | Smör | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 st | Baguette |
Soppan: Strimla purjolök och finhacka fänkål och tomat. Fräs i olja. Tillsätt vatten, buljongtärningar, saffran och lagerblad. Sjud i ca 10 minuter. Gör under tiden aiolin (se nedan).
Dela fisken i kuber och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 7-8 minuter. Förbered under tiden bruschettan.
Smaka av med örtkryddor och créme fraiche (1-2 dl). Tillsätt musslor och räkor. Låt allt bli varmt. Servera med aioli och bruschetta.
Aioli: Knäck ägget i en smal skål/bägare. Tillsätt vitlök och salt. Mixa med stavmixer. Häll i oljan (1-2 dl), lite i taget, tills aiolin har en tjock konsistens.
Bruschetta: Pressa ner vitlöken i smöret och rör ihop. Skiva baguetten och bre på vitlökssmöret. Värm under grillen i ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått färg.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla