Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 st | Ägg | |
2 msk | Smör | |
2 kg | Kålrot | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
4 msk | Sirap Ljus | |
2 tsk | Salt | |
4 msk | Ströbröd |
Skala kålrötterna och dela i mindre bitar, koka tills de blir mjuka. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av vattnet. Mosa kålrötterna och blanda i ägg, sirap, salt, vitpeppar och matlagningsgrädde. Smaka av. Smöra en stor eller två mindre formar och häll i kålrotsblandningen. Strö över ett tunt lager med ströbröd och klicka över lite smör på. Ställ in på nedre delen av ugnen i ca 1 timma eller tills gyllenbrun färg.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt