Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Jäst Original Färsk | |
5 dl | Vatten | |
12 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Salt |
Smula ned jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader, häll det sedan över jästen och tillsätt salt.
Häll i hälften av mjölet och rör kraftigt tills du har en slät smet.
Tillsätt resten av mjölet och rör och knåda 5-10 min.
Jäs under duk i 35 min, arbeta ner degen och låt jäsa ytterligare 35 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma två bröd och låt jäsa på plåt i 35 min.
Grädda på nedre falsen i 35 min.
Ta ut, pensla med vatten och låt svalna något innan du njuter :)
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt