Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttet | ||
600 g | Fläskfilé | |
2 msk | Smör | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt | |
Sås | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Chilipesto | ||
3 msk | Tomatpuré | |
0,5 dl | Solrosolja | |
2 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Salt | |
3 msk | Pinjenötter | |
0,5 msk | Chilipeppar Röd |
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med chilipeston. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chilli, olja och tomatpure i en mixer till en puré. smaka av med salt.
Krydda och bryn fläskfilen runt om i smör i en stekpanna. Lägg den på ett ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston. Sätt en stektermometer i mitten av köttet där det är som tjockast. Stek mitt i ugnen i 20 minuter, det är klart när innertemperaturen är 65 grader. Låt vila i 10 minuter och temperaturen eftersteker till 70 grader.
Häll 1 dl vatten i stekpannan och sila över det i en kastrull. Tillsätt fond, crème fraîche och soja. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och servera resten av pesten vid bordet.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge