Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
1 krm | Citronjuice - råpressad | |
1,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
0,5 dl | Sojadryck Naturell | |
Main | ||
10 st | Potatis | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 dl | Soyabaserad matlagning | |
1 cm | Gul lök | |
15 cm | Purjolök | |
1 st | Muskot Hel | |
3 msk | Sojadryck Naturell |
Skiva potatisarna fin eller använd en mandolin, beroende på hur tunna skivor du vill ha.
Hacka purjolök, gullök och vitlök och lägg i en skål. Tillsätt kryddorna, grädden och mjölken, så att det blir en blandning.
Lägg ett lager med potatisar i botten och varva sedan med lökblandningen. Lägg ett lager med potatisar längst upp.
Mixa alla ingredienserna till toppingen och se till så att den bli riktigt slät. Konsistensen skall vara som en tjock sås.
Ringla över toppningen överst och smeta ut med en sked så att det blir ett jämt lager.
Grädda i ugnen ca 45-60 minuter på 200°C. Tills potatisen är genommjuk och toppingen börjar bli lite krispig (du kan knacka lite lätt på den med fingret).
Du kommer få olika resultat på utseendet beroende på konsistensen på toppingen, i vissa fall går det utseende mässigt att göra den väldigt lik ost. I andra fall blir den lite för mjuk eller för hård. Här får man testa sig fram för att få ett så bra resultat så möjligt.