Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk pytt i panna

Vegetarisk pytt i panna

5 minEnkelt
359,05 kr
4 portioner45,41 kr per portion
Vegetarisk pytt i panna

Pytt i panna
1 mskDijonsenap
1 stPersilja - färsk
2 tskTimjan
0,5 mskKinesisk soja
100 gSkogschampinjoner
300 gVegetariska Bitar
6 stPotatis
2 stGrönkål
100 gTofu
1 stGul lök
1 mskGrönsaksfond
2 dlHavrebaserad matlagning
Snabbinlagd rödbeta
1 dlStrösocker
1 stRödbetor Färsk
0,5 dlÄttiksprit
1,5 dlVatten
Instruktioner
1

Grönkål 2st= 2stycken kvistar grönkål

Börja med att förbereda rödbetorna. Skala en stor, rå rödbeta och hyvla eller mandolina den så tunt som möjligt. Koka upp lagen och häll över skivorna och låt dra medan resten av rätten förbereds.

Blanda sojabitarna, havregrädde, fond, soja, dijonsenap, timjan, salt och peppar i en bunke och låt marinera i 15-20 minuter medan potatisen steks.

Skölj därefter potatisen och skär den i ca 1×1 cm stora kuber. Börja råsteka den medan du hackar resten av ingredienserna.

Hacka löken fint, rensa svampen och tärna tofun. När potatisen fått steka ca 10 minuter tillsätter du tofun och låter den brynas tillsammans med potatisen. Ungefär tio minuter senare tillsätter du löken och svampen och låter även dem vätska ut och brynas. Salta och peppra efter behov.

Ungefär samtidigt som du tillsätter löken och svampen i potatisen kan du ta en separat stekpanna och värma upp sojabitarna tillsammans med gräddsåsen. Skölj och riv ner grönkålsbladen i mindre bitar i pannan och koka ihop tills gräddsåsen reducerats ner rejält. Du vill att större delen av såsen ska ha fastnat på sojabitarna och grönkålen. Smaka av med salt och peppar.

Servera genom att göra rum för sojabitarna i potatispannan och lägg upp allt i en panna som på bilden. Toppa med persilja och servera med rödbetorna. Blanda ihop på tallriken.