Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Vatten | |
1 krm | Salt | |
225 g | Västerbottensost | |
125 g | Smör | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
3 dl | Vetemjöl | |
3 st | Ägg |
Sätt ugnen på 225°. Kör smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till smulig deg.
Tryck ihop smulorna och tryck ut dem i en pajform, 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt ca 15 min. Nagga och förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen.
Riv osten grovt. Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra och blanda i osten.
Bred ut ostblandningen i pajskalet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills ytan fått lite färg. Låt svalna. Mal svartpeppar grovt över.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla