Gå vidare till huvudinnehåll
Färsbiffar med poratismos och rårörda lingon

Färsbiffar med poratismos och rårörda lingon

20 minEnkelt
338,15 kr
4 portioner41,70 kr per portion
Färsbiffar med poratismos och rårörda lingon

125 gÄrtskott
250 gBroccoli Färsk
500 gNötfärs
125 gLingon Fryst
1 mskSmör
1 stÄgg
0,5 dlStröbröd
0,75 dlStrösocker
125 gFärska champinjoner
1,5 dlMellanmjölk
1 tskSalt Fint
1 kgPotatis för Mos
Instruktioner
1

1 sätt ugnen på 200 grader 2 blanda ½förp tinaade lingon med 3/4 dl socker. Lägg up i en skål. Lägg upp en ½ ask ärstkott i en skål. 3 skala och koka 1 kg potatis, dela större potatisar 4 blanda i en bunke: 500 g nötfärs, 2 äggulor (eller 1 ägg) 3/4 dl mjölk. krydda med ½tsk salt och 2 krm svartpeppar. Forma till 4 biffar. 5 lägg upp ströbröd på en tallrik, vänd biffarna i ströbrödet. 6 Ta fram gjotjärnspannan. stek biffarna gyllenbruna i lite smör, på båda sidor, medelvärme. Sätt pannan mitt i ugnen 8-10 minuter tills genomstekta.

7 Dela 250 g broccoli i små buketter. Ånga på potatisen de sista 2-3 minuterna.

(8 skiva ½ ask champinjoner och stek i olivolja. krydda med 1 krm salt och ½krm svartpeppar)

9 Mosa den kokta potatisen. Tillsätt 1½ dl varm mjölk och lite smör. Vispa i kastrullen med elvisp. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar