Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
2 dl | Hönsbuljong | |
4 st | Kycklingfile | |
400 g | Långkornigt Ris | |
100 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Lagerblad | |
1 msk | Fransk dragon | |
1 dl | Matlagningsgrädde | |
1 msk | Persilja - färsk | |
1 st | Äpplen | |
2 dl | Cider Äpple |
Myllimäkis recept!
Gör så här:
Skär kycklingfilé i bitar och fräs i smör på medelvärme.
Koka riset i höns- eller kycklingbuljong, tillsätt lagerblad.
Tillsätt lök och äpple till kycklingen och fräs i ytterligare 1 minut.
Tillsätt cider och låt den koka in.
Tillsätt kycklingbuljong och låt koka tills hälften återstår.
Tillsätt grädde och koka upp.
Tillsätt dragon och red av pannan med maizenaredning om det behövs.
Vänd ner bladspenat och smaka av ciderkycklingen med salt.
Servera din kycklinggryta med det smaksatta riset.
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1