Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
300 g | Riven Ost | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
3 st | Ägg | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
200 g | Fryst Bladspenat | |
Pajdeg | ||
1 st | Ägg | |
2 msk | Pofiber | |
1 msk | Fiberhusk | |
3,5 dl | Mandelmjöl | |
50 g | Smör | |
1 krm | Salt |
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär smöret i små bitar och använd händerna för att arbeta in det i den torra blandningen.
Tillsätt ett ägg och lite salt, och blanda ihop till en smidig smuldeg. Om den blir för blöt kan du tillsätta lite mer mandelmjöl.
Låt stå i kylen i några timmar tills den blir fast. Färdig att användas! Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllning.
Fyllning:
Blanda grädde och ägg i en bunke
Riv osten och hacka chilin. Se till att spenaten är tinad och inte innehåller för mycket vatten.
Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. Låt stå en stund så att smakerna hinner komma fram.
Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.
2 Riven Ost Texmex 29% 150g Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt