Gå vidare till huvudinnehåll
Havreflakes med rabarberkompott och vaniljfil
Samarbete

Havreflakes med rabarberkompott och vaniljfil

30 minEnkelt
Lyxig frukost som blir extra fin om den serveras i glas. Välj gärna en fil som är lite tjockare, exempelvis Fjällfil. Turkisk eller grekisk yoghurt blir också gott!

Vaniljfil
1 lFilmjölk Naturell
2 tskVaniljsocker
Till servering
4 dlHavreflingor
Rabarberkompott
0,5 tskKardemummakärnor
0,5 dlStrösocker
5 stFärsk rabarber
Instruktioner
1

Skala rabarbern och skär i ca 2 cm breda bitar. Mortla kardemumman.

2

Lägg rabarbern i en kastrull, tillsätt socker, kardemumma och någon matsked vatten. Låt puttra samman under omrörning, ca 10 minuter eller tills rabarbern mjuknat. Justera eventuellt smaken med lite mer socker.

3

Blanda filen med vaniljpulver och florsocker, alternativt vaniljsocker.

4

Häll upp filen i skålar eller glas och toppa med rabarberkompott och havreflakes.

184,70 kr
4 portioner • 33,43 kr per portion
Arla® Kefir Naturell Laktosfri 2,5%
25,50 kr

25,50 kr /kg


Dr. Oetker Vaniljsocker 160g Dr.Oetker
21,95 kr

137,19 kr /kg


Risenta Havrekärnor 350g Risenta
51,90 kr

74,14 kr /kg


Santa Maria Kardemumma Kärnor 21g
27,50 kr

1 309,52 kr /kg


Dan Sukker Strösocker 1kg Dansukker
21,95 kr

21,95 kr /kg


Rabarber Klass1 Sverige

4 Rabarber Klass1

Inte tillgänglig
Sverige, 265 g
79,80 kr

75,28 kr /kg