Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vaniljfil | ||
1 l | Filmjölk Naturell | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
Till servering | ||
4 dl | Havreflingor | |
Rabarberkompott | ||
0,5 tsk | Kardemummakärnor | |
0,5 dl | Strösocker | |
5 st | Färsk rabarber |
Skala rabarbern och skär i ca 2 cm breda bitar. Mortla kardemumman.
Lägg rabarbern i en kastrull, tillsätt socker, kardemumma och någon matsked vatten. Låt puttra samman under omrörning, ca 10 minuter eller tills rabarbern mjuknat. Justera eventuellt smaken med lite mer socker.
Blanda filen med vaniljpulver och florsocker, alternativt vaniljsocker.
Häll upp filen i skålar eller glas och toppa med rabarberkompott och havreflakes.