Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Äpplen | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Dragon - torkad | |
2 msk | Kycklingfond | |
1 st | Citron | |
5 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
4 portion | Jasminris | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 klyfta | Vitlök | |
800 g | Kycklinglårfile Fryst | |
1 tsk | Majsstärkelse | |
1 tsk | Salt |
Hacka lök och vitlök. Kärna ur och klyfta äpplena. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och äpple i 2 msk smör. Tillsätt kycklingen och dragon, fräs några minuter till. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och fond och låt koka under lock på svag värme i ca 15 min. Tillsätt grädden och koka några minuter till. Red grytan med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Tillsätt 1 msk citronskal. Servera med ris.
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt