Gå vidare till huvudinnehåll
Tomatpasta med strimlad lövbiff
Hemmakock

Tomatpasta med strimlad lövbiff

30 minEnkelt
273,65 kr
4 portioner43,15 kr per portion
Från Mathems Familjematkasse

Tomatpasta
1 stKörsbärstomater
0,5 mskVinäger
1 dlSvarta oliver utan kärnor
400 gTagliatelle
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar
2 mskOlivolja
1 stGul lök
Till servering
1 stBasilika - färsk
125 gMozzarellaost
Lövbiff
400 gLövbiff
1 krmSalt Fint
1 mskSmör
1 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Koka upp vatten till pastan.

2

Lövbiff: Strimla lövbiffen. Salta och peppra.

3

Tomatpasta: Skölj och dela tomaterna i små bitar. Skala och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt 1 msk olja, ½ msk vinäger, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i oliverna. Låt tomatblandningen dra i rumsvärme.

4

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

5

Värm hastigt tomatblandningen i en stekpanna.

6

Häll av vattnet från pastan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och häll tomatblandningen över.

7

Torka ur stekpannan och tillsätt en klick smör eller olja. Stek lövbiffen hastigt.

Lägg pastan på ett stort fat. Riv över mozzarella och basilikablad. Toppa med den strimlade lövbiffen.