Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Yoghurtsås | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Dijonsenap | |
2 krm | Italiensk Salladskrydda | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Örtsalt | |
Att ugnssteka | ||
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Broccoli | |
1 tsk | Kinesisk soja | |
150 g | Fetaost | |
1 st | Färsk timjan | |
1 st | Citron | |
5 st | Rödbetor | |
3 st | Sötpotatis | |
1 st | Kyckling Hel | |
3 st | Morötter |
Sätt på ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsfast stor form.
Dela kycklingen i bitar. Gör en marinad av olivolja, citron, timjan och kinesisk soya som du häller över kycklingbitarna. Lägg i citrondelarna som blir över i formen.
Skär alla grönsaker i ungefär samma storlek. Lägg också det i formen runt om kycklingbitarna. In med allt i ugnen. Efter 40 minuter är det nästan klart.
Ta då ut formen och smula över fetaosten över grönsakerna. Ställ in allt i tio minuter till. Hela ugnstiden ska vara 50-60 minuter lite beroende på kycklingbitarnas storlek.
Till detta rör du ihop en yoghurtsås av matlagningsyoghurt, italiensk salladskrydda, svartpeppar, en tesked dijonsenap och örtsalt.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge