Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
200 g | Rotselleri | |
500 g | Potatis | |
1 msk | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 msk | Ströbröd | |
400 g | Lök | |
1 st | Ägg | |
2 krm | Salt | |
200 g | Morötter | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
200 g | Palsternacka | |
140 g | Bacon Skivat | |
400 g | Nötfärs | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
0,5 dl | Vatten |
Börja med att skala rotfrukterna och skära dem i bitar. Koka dem sen i cirka 10 minuter i grönsaksbuljong av buljongtärningar och vatten till de är mjuka. Häll av vattnet.
Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i en panna utan fett och låt rinna av på ett hushållspapper.
PANNBIFF: Blanda ströbrödet med mjölk, låt det svälla i några minuter. Lägg i nöt- eller blandfärs, salt, ägg, peppar och blanda väl. Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka.
Bruna lite smör i en stekpanna. Stek några biffar i taget, 2-3 minuter på varje sida tills de fått vacker färg. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky och spara den.
LÖKFRÄS: Skiva löken och stek i lite smör i en vid kastrull tills de har fått fin färg. Späd med vatten och salta. Låt det sjuda under lock tills löken blir mjuka.
ROTFRUKTSKROSS: Krossa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs ena sidan i formen.
Lägg biffar och lök i formen, toppa med bacon.
Smaka av skyn med kinesisk soya och häll skyn över biffarna i formen.
Gratinera lådan i övre delen av den 225 grader varma ugnen i någon minut tills rotfruktskrosset har fått lite färg på topparna. Strö eventuellt över lite klippt persilja innan servering.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge