Gå vidare till huvudinnehåll
Quornfärsgryta med linguine
Hemmakock

Quornfärsgryta med linguine

30 minEnkelt
250,25 kr
4 portioner 30,18 kr per portion
Det här receptet hittade jag som receptförslag på Ica för många år sedan och det har varit en självklar favorit ända sedan dess. Originalreceptet använder quornfärs och har inte zucchini i, men zucchinin gör grytan matigare och godare!

Quornfärsgryta
2 mskPersilja - fryst
300 gVegetarisk Färs
1 tskRåsocker Strö
3 krmSalt
1 stRöd Paprika
1 mskVitvinsvinäger
1 stZucchini
3 mskOlivolja, Extra Virgin
350 gAjvar
3 krmSvartpeppar
2 dlCreme Fraiche Naturell
Tillbehör
400 gLinguine
Instruktioner
1

Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Tärna zucchini och paprika i mindre bitar- spara tid med en multihackare. Hetta upp en panna med olja och stek paprika och zucchini med den frysta quornfärsen tills färsen är genomstekt.

3

Tillsätt ajvar relish, crème fraiche och vitvinsvinäger och låt koka upp. Smaksätt med råsocker, salt, peppar och persilja, eventuellt med mer vitvinsvinäger för mer syra. Låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt lite vatten vid behov.

4

Servera grytan tillsammans med den kokta pastan. Dekorera med lite extra persilja.