Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Muffins | ||
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
3 st | Banan | |
3 dl | Vetemjöl | |
150 g | Mat & Bak Smör Osaltat | |
1 dl | Valnötter | |
1 dl | Strösocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
2 dl | Florsocker | |
Frosting & dekoration | ||
1 msk | Kakao | |
1 st | Banan | |
3 dl | Vispgrädde | |
Fyllning | ||
397 g | Karamelliserad mjölk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa rumsvarmt smör, strösocker och florsocker fluffigt.
Kör bananerna i en mixer. Tillsätt till smörfluffet tillsammans med äggen.
Grovhacka valnötterna.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål tillsammans med valnötterna och sikta ner det i smeten. Vänd försiktigt till en jämn smet.
Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll varje form med ca 2/3 smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt muffinsarna svalna helt innan du fyller dem med karamelliserad mjölk.
För att fylla dina cupcakes, gröper du ut lite av mitten på muffinsen och fyller hålet fyllning.
Vispa upp grädden och toppa dina cupcakes med den. Avsluta med att pudra över med lite kakao och dekorera med bananskivor.
Bild:
Camilla Hamid
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Karamelliserad Mjölk 397g Törsleff