Gå vidare till huvudinnehåll
Spenatrisotto med fetaost och kantareller

Spenatrisotto med fetaost och kantareller

30 minEnkelt
232,20 kr
4 portioner 27,93 kr per portion
Ett recept som familjen gillar

3 gKantareller
0,5 gPinjenötter
1 dlGrönsaksbuljong
150 krmSalt
1 stLök
1 gSpenat Blad
1 stFlytande Smör och Margarin
300 gFetaost
1 dlRisotto
200 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en gryta. Tillsätt riset och rör om med vinet (använd helst torrtvin om du inte har matlagningsvin hemma). Häll på buljongen i omgångar, ca 1 dl buljong i taget. Riset ska suga upp buljongen innan mer tillsätts. Rör då och då. Låt koka på svag värme 20-25 min.

Stek under tiden kantareller i smör så de blir nästan knapriga.

Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat, smulad ost och pinjekärnor. Servera genast med kantareller på sidan om.