Gå vidare till huvudinnehåll
Palak paneer m tomat och halloumi

Palak paneer m tomat och halloumi

30 minEnkelt
608,55 kr
4 portioner 110,78 kr per portion
gott

2 mskFärsk ingefära
3 mskOlivolja
390 gKrossade Tomater
2 dlVispgrädde
4 portionRis
200 gFärsk bladspenat
1 stGrönsaksbuljong
400 gSpenat
2 mskTomatpuré
1 dlMatlagningsvin Vitt
2 stTomater
1 stSchalottenlök
2 klyftaVitlök
2 tskSalt
1 mskGaram Masala
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.

Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.

Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.