Gå vidare till huvudinnehåll
Ingefärsmarinerad kyckling

Ingefärsmarinerad kyckling

30 minEnkelt
546,60 kr
4 portioner 64,58 kr per portion
med matkorn, kokta grönsaker och cashew

2 stMorötter
100 gCashewnötter Naturella
2 dlÖvriga matgryn
250 gBroccoli
1 stLime
450 gKycklingfile Fryst
3 klyftaVitlök
1 stZucchini
1 tskIngefära Malen
3 mskHonung Flytande
Instruktioner
1

Marinad: Blanda 2 msk soja, 1 tsk ingefära, 3 pressade vitlöksklyftor, 3 msk olivolja, 2 1/2 msk honung samt ev. 1/2 krm cayennepeppar i en bunke.

Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en ugnsform. Häll över marinaden, blanda runt och stek i ugnen i ca 20 min.

Koka matkorn.

Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på medelvärme i ca 5 min.

Koka upp 1 1/2 liter vatten och 1/2 tsk salt. Skala och slanta morötterna. Ansa och skär broccoli i 4 träd. Skär 1/2 zucchini i grova tärningar. Lägg morötterna i det kokande vattnet och koka i 3 min. Tillsätt broccolin och koka i 4 min till. Tillsätt zucchinin och koka ytterligare 1 min. Häll av vattnet och häll upp grönsakerna i en stor skål. Servera kycklingen med 1 lime skuren i klyftor samt de kokta grönsakerna, matkorn och cashewnötter.