Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
8 skiva | Lantbröd | |
1 st | Krispsallat | |
Lingonchutney | ||
1 st | Rödlök | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
250 g | Lingon | |
1 st | Kanel Hel | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Lagerblad | |
1 msk | Lönnsirap | |
Burgare | ||
1 tsk | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
100 g | Västerbottensost | |
700 g | Älgfärs | |
Dressing | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Majonnäs | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Pepparrot |
Blanda färsen med rosmarin, salt och nymald svartpeppar efter smak. Forma till 4 burgare. Stek eller grilla cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd och lägg en tjock skiva eller strö riven ost på varje burgare och stek eller grilla på andra sidan lika länge. Ställ pannan åt sidan och låt burgarna ligga kvar medan du förbereder resten.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Rosta 8 skivor av brödet och klicka på dressingen på hälften av dem. Lägg på sallatsblad samt burgarna. Servera med lingonchutney.
Bild:
Johnny Wohlin
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant