Gå vidare till huvudinnehåll
Börjare med lingonchutney
Kokbok

Börjare med lingonchutney

1 tEnkelt
596,00 kr
4 portioner 84,85 kr per portion
Recept från Vilt med Salming

Till servering
8 skivaLantbröd
1 stKrispsallat
Lingonchutney
1 stRödlök
0,5 dlBalsamvinäger
1 krmSalt
250 gLingon
1 stKanel Hel
1 mskRapsolja
1 stLagerblad
1 mskLönnsirap
Burgare
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar
1 tskRosmarin - torkad
100 gVästerbottensost
700 gÄlgfärs
Dressing
1 tskHonung Flytande
1 dlMajonnäs
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskPepparrot
Instruktioner
1

Blanda färsen med rosmarin, salt och nymald svartpeppar efter smak. Forma till 4 burgare. Stek eller grilla cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd och lägg en tjock skiva eller strö riven ost på varje burgare och stek eller grilla på andra sidan lika länge. Ställ pannan åt sidan och låt burgarna ligga kvar medan du förbereder resten.

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

Rosta 8 skivor av brödet och klicka på dressingen på hälften av dem. Lägg på sallatsblad samt burgarna. Servera med lingonchutney.

Bild:

Johnny Wohlin