Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
10 st | Körsbärstomater | |
400 g | Vegetariska produkter | |
125 g | Mozzarellaost | |
2 msk | Pinjenötter | |
0,5 dl | Pesto & Tapenade | |
0,5 tsk | Salt | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Vitpeppar | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 msk | Rapsolja |
Sätt ugnen på 225°.
Stek quornfiléerna i oljan ca 2 min per sida. Krydda med salt, peppar och pressad vitlök. Lägg filéerna i en ugnssäker form och klicka över peston. Skär osten i tunna skivor och lägg dem på quornfiléerna. Häll över grädden.
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i formen. Stänk över balsamvinägern. Strö över pinjenötterna.
Tillaga mitt i ugnen 20–25 min. Servera gratängen med ris eller pasta och rucolasallad.
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta