Gå vidare till huvudinnehåll
Apelsinbakad tofu med ingefära och rostade rotfrukter

Apelsinbakad tofu med ingefära och rostade rotfrukter

5 minEnkelt
195,65 kr
2 portioner 19,41 kr per portion
Tofu är en produkt gjord av sojabönor, en bra vegetarisk proteinkälla som här får smak av ingefära och apelsin.

Apelsinbakad tofu med ingefära
0,5 dlJapansk soja
1 stApelsin
20 gFärsk ingefära
250 gTofu
1 klyftaVitlök
1,5 mskRisvinäger
1 tskHonung
Rostade rotfrukter
200 gRödbetor
200 gMorötter
1 mskOlivolja
100 gPalsternacka
1 mskRosmarin - torkad
Instruktioner
1

Skala ingefära ca 2-3 cm färdig och vitlök och riv fint. Blanda med soja, risvinäger och honung. Tvätta apelsinen och riv ner skalet. Tillsätt saften. Rör om tills honungen har löst sig.

2

Skär tofun i halvcentimetertjocka skivor och lägg i en liten ugnsfast form. Skeda över såsen. Baka i ugnen i 200 grader i cirka 30–40 minuter eller tills tofun fått lite färg och blivit aningen fastare.

3

Skala och skär rotfrukterna i klyftor, lägg i en långpanna, ringla över olivolja, salt och rosmarin. Ställ in i ugnen när tofun varit inne halva tiden.

På din tallrik Handfast-minus: Servera 1 handflata tofu, 2 knytnävar rotfrukter och 1 knytnäve blandad grönsallad. Handfast: Servera 1 handflata tofu, 3 knytnävar rotfrukter och 1 knytnäve blandad grönsallad.

Bild:

Itrim