Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Flytande Smör och Margarin | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
2 dl | Matlagningsgrädde | |
500 g | Falukorv | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Vitpeppar | |
2 msk | Tomatpuré |
Dra skinnet av falukorven och skär den i 0,5 cm tjocka strimlor, skala och hacka löken.
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén, senap och rör om. Späd med grädde. Smaksätt med salt och peppar, koka ett par minuter.
Serveras med kokt ris.
Kan även köras med krossade tomater, en gnutta socker samt en halv buljongtärning.
1 Smör- & Rapsolja Flytande 80% 500ml Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria