Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt | |
2 st | Färskpotatis | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Rosmarin - torkad | |
100 g | Svarta oliver | |
0,5 st | Squash | |
1 msk | Olivolja | |
390 g | Finkrossade Tomater Chili | |
0,5 klyfta | Vitlök | |
400 g | Kronärtskockshjärtan | |
1 st | Gul lök |
Kronärtskocksratatouille: I en kastrull fräser du oljan med rosmarinet, löken och squachen så att det mjukgörs, tillsätt balsamicovinägern och tomaterna. Pressa i saften från en citronklyfta och krydda med havssalt. Koka ihop i ca 15min på medelvärme. Tillsätt kronärtskockorna, smaka av ytterligare med ev. mer rosmarin eller salt.
Stek på potatisen med vitlöken, havssalt och chilipeppar, lägg på på ett fat och klicka på en liten klick aioli.
Servera gärna med en enklare sallad samt bröd att doppa och en citronklyfta, och en ölkorv om så finns.
Bild:
Manfred
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta