Gå vidare till huvudinnehåll
Kronärtskocksratatouille med vitlöksstekt färkpotatis

Kronärtskocksratatouille med vitlöksstekt färkpotatis

20 minEnkelt
177,25 kr
2 portioner 29,86 kr per portion
En kompott med kronärtskocka som grund. (Recept från Manfreds Mattorg)

1 tskSalt
2 stFärskpotatis
1 mskBalsamvinäger
1 mskRosmarin - torkad
100 gSvarta oliver
0,5 stSquash
1 mskOlivolja
390 gFinkrossade Tomater Chili
0,5 klyftaVitlök
400 gKronärtskockshjärtan
1 stGul lök
Instruktioner
1

Kronärtskocksratatouille: I en kastrull fräser du oljan med rosmarinet, löken och squachen så att det mjukgörs, tillsätt balsamicovinägern och tomaterna. Pressa i saften från en citronklyfta och krydda med havssalt. Koka ihop i ca 15min på medelvärme. Tillsätt kronärtskockorna, smaka av ytterligare med ev. mer rosmarin eller salt.

2

Stek på potatisen med vitlöken, havssalt och chilipeppar, lägg på på ett fat och klicka på en liten klick aioli.

Servera gärna med en enklare sallad samt bröd att doppa och en citronklyfta, och en ölkorv om så finns.

Bild:

Manfred