Gå vidare till huvudinnehåll
Pho ga - kyckling, nudlar och grönsaker i vietnamesisk buljong

Pho ga - kyckling, nudlar och grönsaker i vietnamesisk buljong

40 minEnkelt
403,50 kr
4 portioner 63,93 kr per portion
Pho ga - kyckling, nudlar och grönsaker i vietnamesisk buljong

1 stCitrongräs Färsk
2 mskKinesisk soja
1 stLime
200 gMorötter
250 gRisnudlar
180 gBöngroddar
1,5 tskSambal Oelek
1,5 stGrönsaksbuljong
3 mskFärsk ingefära
600 gFärsk kycklingfilé
4 mskFisksås - Asiatisk
250 gBroccoli
100 gGul lök
1 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Skala och riv ingefära till 2 msk riven, grovriv löken och skär citrongräset i 5 cm stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull och fräs ingefära, lök, citrongräs och sambal oelek i ca 1-2 min på medelhög värme. Tillsätt 12 dl vatten och buljongen. Låt koka upp.

2

Skär kycklingen i 2x2 cm stora bitar. Krydda den med salt, tillsätt den i kastrullen och låt koka i ca 5 min. Plocka ur kycklingen och lägg åt sidan. Låt buljongen puttra på medelvärme med lock tills allt annat är klart.

3

Koka nudlarna. Spola i kallt vatten.

4

Ansa och skär broccolin samt skala och skär morötterna. Skölj av böngroddarna.

5

Plocka ur citrongräset ur buljongen. Lägg ner kycklingen och grönsakerna. Tillsätt fisksåsen, sojan och 1 msk riven ingefära.

6

Skär limen i klyftor och grovhacka koriandern.

7

Lägg nudlarna i skålar och fyll på med buljongen. Toppa med koriandern och limeklyftorna.